URL : http://www.ah.nl/recepten/..
Stoere chili
 Hoofdgerecht
 4 porties
 bereiden 30 min., wachten 300 min.
 Kruidig/Hartig
 Bakken in de oven/Bakken/Koken
 Mexicaans
Ingredienten - voor 4 personen
  • 400 gr. riblappen, op kamertemperatuur
  • 3 uien, gehalveerd
  • 4 tenen knoflook
  • 3 el. olijfolie
  • 100 gr. gesneden chorizo (vleeswaren)
  • 1 el. gemalen komijn
  • 4 kruidnagels
  • 2 tl. oregano
  • Chilipeper (molen 26 gr.)
  • 1 kaneelstokje
  • 3 el balsamicoazijn, op hout gerijpt (flesje 250 ml)
  • 2 blikken gepelde tomaten (a 400 gr.)
  • 1 blik reuzenbonen (400 gr.), uitgelekt
  • 1 blik rode kidneybonen (400 gr.), uitgelekt
  • Bereidingswijze

    Verwarm de oven voor op 140 °C. Snijd de riblappen in stukjes van 2 cm. Maal de ui en knoflook fijn in de keukenmachine. Verhit de olie in de braadpan en bak het vlees op hoog vuur in 4 min. bruin. Voeg de chorizo toe en bak 4 min. mee. Voeg het ui-knoflookmengsel, de komijn, kruidnagels, oregano, chilipeper naar smaak en het kaneelstokje toe en bak nog 2 min. Voeg de azijn, tomaten en 400 ml. kokend water toe. Zet in het midden van de oven. Stoof het vlees met de deksel op de pan in 5 uur gaar. Neem na 4 uur de deksel van de pan en voeg de 2 soorten bonen toe. Neem uit de oven. Lekker met witte rijst of tortillawraps, koriander, zure room en geraspte Cheddar (kaas).
    Voeding info (per een persoonsportie) :

    Energie 570 kcal / Eiwit 38 gr. / Vet 32 gr. / Koolhydraten 31 gr.
    Benodigd : keukenmachine, ovenvaste braadpan